De Krachtcentrale najaar 2022

Wij leven meestal in bepaalde patronen. We kennen mensen om ons heen waarmee wij ons dagelijks leven of bepaalde activiteiten delen. In deze coronatijd staat ons leven al enige tijd op zijn kop. Wanneer er veranderingen in ons leven zijn, zoals het verlies van werk of gezondheid, burn-out, scheiden, verhuizen, dan werken de oude patronen niet meer. Je kunt je hierdoor onzeker, somber, eenzaam voelen.

De kunst is om nieuwe patronen te ontwikkelen en zo weer een nieuwe draai aan je leven te geven. Maar dat is niet altijd even makkelijk. Soms kan je daarbij een steun in de rug gebruiken en kan het fijn zijn om dit te bespreken. Deze cursus is voor iedereen die samen met anderen aan zijn of haar situatie wil werken.

Opbouw cursus
De cursus bestaat uit 5 á 6 bijeenkomsten. In de 1e bijeenkomst maken we kennis en horen we van elkaar ieders probleem en doel. Op basis hiervan maakt de begeleider een invulling voor cursus. Daarna gaan we aan de slag door:

  • Met elkaar zaken te bespreken of te vertellen hoe dingen gegaan zijn en wat er nu speelt. Tussen de deelnemers zijn verschillen en overeenkomsten. Meestal vinden deelnemers het prettig te merken dat meer mensen met problemen worstelen; je bent dan niet de enige. Mensen hebben elkaar veel te bieden. Soms kan de één goed met bepaalde situaties omgaan, waar de ander juist problemen mee heeft.
  • Theorie. Afhankelijk van de vraag van de deelnemers kan dat over van alles gaan, bijvoorbeeld eenzaamheid, assertiviteit, scheidingsproces, een methode om minder te piekeren.
  • Oefeningen. Je kan veel over problemen praten. Door oefeningen te doen, beleven we de problemen meer en worden deze vaak duidelijker; en oplossingen daardoor ook.

In de laatste bijeenkomst kijken wij hoever iedereen gekomen is en of het zo voldoende is.

Wanneer
De cursus start donderdagmiddag 27 oktober en is van 14.00 - 16.00 uur. Kijk voor meer informatie of aanmelden op www.groepenvansocius.nl.

Locatie
Socius, Trijntje Kemphaanstraat 37, Beverwijk

Aanmelden
Hansje Veen hveen@socius-md.nl of 06-33956888

Activiteit details
Datums 06-10-2022 t/m 01-12-2022
Activiteitbijdrage € 0,00
Dag Donderdag
Tijdstip 14:00 tot 16:00 uur.
Maximum aantal deelnemers 12
Aantal bijeenkomsten 6
Periode Elke week
Docent
Locatie

MET Heemskerk is onderdeel van WelschapSocius Groep