Lotgenoten rouw

Het verlies van een dierbaar persoon is een ingrijpende gebeurtenis die het leven behoorlijk op zijn kop kan zetten. Gevoelens van verdriet, pijn, eenzaamheid, boosheid, angst en ontkenning kunnen elkaar afwisselen. Niets lijkt meer hetzelfde.

Er is sprake van een leven voor het overlijden en een leven na het overlijden. Te vaak blijkt dat na enige tijd de aandacht van de omgeving voor uw rouw minder wordt. Misschien voelt u zich wel bezwaard om bij dierbaren uw gevoelens te tonen?

In de lotgenotengroep rouw zitten mensen die weten hoe rouw voelt, omdat ze het zelf hebben meegemaakt. De groep is gemêleerd en de deelnemers hebben kortere of langere tijd geleden te maken gehad met een verlies.

Ieder rouwproces is uniek en duurt zo lang als het duurt. Onder begeleiding van 2 sociaal werkers, gaan de deelnemers met elkaar in gesprek over hun rouw. Hiermee zijn ze van waardevolle betekenis voor elkaar. Er is aandacht voor elkaars verhalen, elkaars gevoelens.
Omdat de fases van het rouwproces van deelnemers verschilt kan ook geleerd worden van elkaar.

De bijeenkomsten lotgenoten rouw worden georganiseerd door Stichting Welzijn Beverwijk en WelschapSocius.

Waar en wanneer
De bijeenkomsten vinden iedere tweede donderdag van de maand van 15.00 - 16.00 uur plaats in Buurthuis Wijk aan Duin, Wilgenhoflaan 2c in Beverwijk.

Aanmelden bij
Sylvana Groen,
0251 - 50 80 50
06 - 3395 8004
sgroen@socius-md.nl

Activiteit details
Datums 01-01-2022 t/m 31-12-2022
Activiteitbijdrage € 0,00
Dag Donderdag
Tijdstip 15:00 tot 16:00 uur.
Maximum aantal deelnemers 8
Aantal bijeenkomsten 4
Periode 2e ...dag v/d mnd
Docent
Locatie

MET Heemskerk is onderdeel van WelschapSocius Groep