Voor kinderen tot 12 jaar

Wij organiseren activiteiten, groepen & trainingen voor jeugd, geven informatie & advies en bieden ondersteuning aan jeugd en hun ouders, verzorgers, begeleiders. Samen met vrijwilligers, stagiaires, ouders en kinderen zelf, organiseren wij het hele jaar door activiteiten in de buurtcentra, op en rond de scholen en op veldjes of pleintjes in Heemskerk. In schoolvakanties organiseren we regelmatig vakantieactiviteiten

Wij bieden ondersteuning bij de taalontwikkeling van jonge kinderen en hulp aan oudere kinderen bij hun huis-/schoolwerk. Kinderen kunnen ook meedoen aan trainingen om bv. weerbaarder of sociaal vaardiger te worden. 

Jeugdmaatschappelijk werk

Wij zijn actief op de basisscholen in Heemskerk en coachen kinderen bij verschillende problemen, zoals faalangst, pesten of een scheiding. Onze kortdurende ondersteuning is erop gericht dat het weer goed gaat met je kind en dat hij of zij weer blij is. Is de vraag te groot of te complex, dan verwijzen we door naar een andere organisatie. Naast individuele begeleiding of coaching geven we ook groepstrainingen aan kinderen. Die vind je hieronder bij 'Werken aan jezelf'. 

Home-Start 0 t/m 14 jaar

Home-Start weet voor welke uitdagingen en kansen een gezin kan komen te staan. Problemen met een van de kinderen? Weinig contact met vrienden of familie? Een steuntje in de rug nodig? Ervaren en getrainde vrijwilligers van Home-Start bieden opvoed- en gezinsondersteuning bij alledaagse, lichte opvoedvragen. De vraag van de ouders is het uitgangspunt.

Activiteiten & groepen voor kinderen tot 12 jaar

Peuter & Opvoeden

 

Download Informatieflyer activiteiten & groepen voor Jeugd tot 12 jaar

Cursussen

Regelmatig organiseren we voor kinderen cursussen om bijvoorbeeld hun zelfvertrouwen te vergroten of te leren makkelijker vrienden te maken. Kijk onder het thema 'werken aan jezelf' wat er binnenkort start en waar je je voor in kunt schrijven. 

Team jeugd tot 12 jaar

        

        Michel Zwaga            06 149 78 742

        Silke Brosig                06 282 21 304

        Amber Veldhoen        06 149 78 727

        Tamara Helder           06 451 19 187

        Marcha Janson          06 149 78 728

        Marjolijn Miedema    06 339 56 916

     

        Je vindt ons ook op Facebook en Instagram!

Rots en Water

In deze training gaan we aan de slag met zowel de fysieke als mentale weerbaarheid. Kinderen leren voor zichzelf op te komen en zich te verweren als dat nodig is. Ze krijgen ook handvatten om zichzelf te beheersen. Daarbij kunnen kinderen kiezen voor de 'rotshouding' of de 'waterhouding'. Rots staat voor: spierkracht, voor jezelf opkomen en weten wat je waard bent. Water staat voor: communicatie, inleving, samenwerken en vriendschap. Er is een groep voor 6 t/m 8 jaar en voor 8 t/m 12 jaar. 

 

 

 

Sociale Vaardigheden 

Vrienden maken, voor jezelf opkomen… dat is niet voor ieder kind even gemakkelijk. Op een speelse manier geven wij kinderen handvatten om vaardigheden aan te leren, zoals luisteren, jezelf presenteren, het gebruik van je stem, oogcontact maken, stevig staan, helpende gedachten om je zekerder te voelen, een vraag stellen, nee zeggen, ergens iets van zeggen, vragen of je mee mag doen, beter omgaan met pesten, omgaan met boosheid en samenwerken. De inhoud passen wij aan de leerdoelen van de deelnemers aan. De training is geschikt voor kinderen vanaf groep 5.

Piep zei de muis

Soms gebeuren er dingen in een gezin waar een kind zich geen raad mee weet. Een ouder of zusje dat ziek is, een scheiding, ruzie of onzekerheid... Handpop Piep de muis vertelt over wat hij allemaal meemaakt. Piep nodigt kinderen uit om samen met hem te praten over allerlei emoties. Zo leert hij kinderen op een speelse manier met zijn of haar gevoelens om te gaan. Dat geeft zelfvertrouwen. Deze groep is voor kinderen van 4,5 tot 7 jaar.

MET Heemskerk is onderdeel van WelschapSocius Groep